Kære DU.

Føler du dig nogle gange inspireret – måske i en pause midt i en travl dag, hvor du lige husker at tage 10 dybe vejrtrækninger? Eller sidst på eftermiddagen,  inden madlavning og håndtering af hvad end dine tidlige aftener rummer af opgaver. Kender du det, at du kan blive overvældet af lyst til at gøre ting; skrive, gå til dans, skabe, bygge, male, indrette?

Og oplever du da, ikke længe efter, en dyb og brændende frustration overikke at have nok tid eller energi til overhovedet at begynde, endsige fuldføre det projekt, du følte dig så inspireret over blot en time tidligere?

Det er vi mange der oplever midt i vores travle liv. Og det er netop derfor, at jeg på et tidspunkt i mit liv ,da jeg var meget frusteret, skabte det jeg kalder for “Creative Quickies”!

Det er så enkelt, og det tager kun 5 – 10 min.  at gøre. Og det giver din inspiration et rum  og et afløb, som i sig selv kan være meget helbredende.

(Creative Quickie: “Just let it out – your life – your beautiful secrets – side by side with your darkness. It is all part of you, all of it! You are OK.”/ Og på dansk: “Bare lad det komme ud – dit liv – dine smukke hemmelighder – side om side med dit mørke. Det hele er en del af dig, altsammen! Du er OK.)

Du gør sådan her:

  1. Gennemse et magasin – elle hvad du end har med billeder, som det er OK at klippe ud; Find nu 1 – 3 billeder, der af en eller anden grund taler til dig. Forsøg ikke at forstå hvorfor, bare riv dem ud (jeg bruger sjældent saks)!
  2. Lim billedet / billederne tilfældigt på et blankt stykke papir ved hjælp af en limstift. Jeg bruger en notesbog uden linjer, men det kan bare være et blankt stykke papir.
  3. Tag en dyb indånding, og skriv så hvad der kommer til dit hjerte. Det kan være et ord eller flere sætninger. Hvis du har lyst, kan du tilføje lidt doodling. Ethvert skriveredskab kan bruges, men jeg elsker at bruge en permanent tusch, så jeg kan også skrive på de blanke magasin billeder. Tillad dig selv at være lidt fjollet. Ja, gerne pinlig. Nyd friheden: ingen skal se dette, det er kun for dig!

Det var det! På denne måde kan du oprette små “drømme-fanger-sider ” og vide at på 10 minutter har du både været kreativ og holdt dine større drømme i live indtil en dag, hvor du får mere uforstyrret tid og energi til at handle på dem.

Der er perioder i livet, hvor vi bare ikke kan handle meget på vores kreative drømme. Måske har vi travlt med at opbygge en familie, vi kæmper med helbredet eller har et meget travlt arbejde. Det er ok ikke at have så meget tid eller energi til at være kreativ i en periode, når andre opgaver kræver mere af vores fokus. Det er også livet.

Men det er ikke ok at føle, at vores tanker og inspiration ikke længere har et hjem. En Creative Quickie kan blandt mange andre gode ting være et middel til det. Det er som at lytte til din kreativitet og sige: “Jeg er her stadig, og jeg hører dig. Jeg ved, du gerne vil leve. På et tidspunkt får du og jeg mere tid til at hænge ud, men lige nu kan jeg i hvert fald lytte til dine drømme”.

Håber du har lyst at prøve det!

Altså, 10 minutter, et magasin, en limstift (eller tape!) Og en pen. Det kan du godt, og din kreativitet vil takke dig og belønne dig på måder du ikke engang kan forestille dig.  Det lover jeg!

Kærlig hilsen Lise.

(Creative Quickie: “Kære mig selv. Jeg elsker hvordan du læner dig ind i livet. Igen og igen kan jeg stole på din villighed til at PRØVE. For evigt taknemmlig, mig!)

Modtag en printselv gave

(0 kr)

 

Tilmeld dig ugentlige KREATIVE TIRSDAGS VITAMINER pr. mail og modtag en gave med "alt hvad du behøver"

Fantastisk! Tjek din e-mail for at bekræfte, så er din gave på vej!

Select your currency
DKK Dansk krone
EUR Euro